torstai 30. elokuuta 2012

Syksy

Syksy on minulle kotoilun ja sisällä viihtymisen aikaa. Vielä en ole kaivanut kynttilöitä esille, mutta elokuun viilenevät illat kaipaavat lämmintä valoa.

 
Meidän kauniista kodista puuttuu takka. Sitä ihan todella kaipaisin alakertaan, mutta olen ymmärtänyt sen lähes mahdottomaksi toteuttaa. Jalkalampuilla ja himmentimillä saa onneksi ihmeitä aikaan.

 
Sohvalla pitää olla paljon pehmeitä tyynyjä ja peittoja, joiden suojaan voi mönkiä piiloon syksyn sateita.

 
Kesästä, ystävistä ja perheestä pitää olla kuvia seinillä..syksyllä on nimittäin aikaa unelmoida ja palata ajatuksissa taaksepäin.

 
Kesästä voi muistuttaa vielä kukilla. Oma orkidea sen kun jaksaa kukkia!

 
Kutominen on myös syksyn juttu. En ole koskenutkaan aloittamaani kaulaliinaan kevään tai kesän aikana. Kun ikkunaan ropisee sade ja vieressä on muki kuumaa mehua, voi taas tarttua puikkoihinkin..

 
Ja niitä kuvia myös jääkaapin ovessa

 
Viini vaihtuu syksyn tullen punaiseen. Kuohuva ja valkoinen jäävät odottamaan seuraavaa kesää, ellei sitten juhlien yhteydessä ole syytä poksautella sitä ennen..

 
Kirjat voi kaivaa esiin ja nautiskella niistä samalla kun puut pudottavat ikkunan takana lehtensä. Itsellä ainakin kolme romaania kesken, en vaan osaa aloittaa yhtä ja lopettaa sitä ennen toista.

 
Syksyyn kuuluu myös isosti ruuanlaitto. Sain mieheltä jo keväällä pastakoneen, enkä ole hennonnut kesäpäiviäni, en kuumia taikka kylmiä, käyttää sen parissa. Mutta syksyllä..syksyllä on aikaa. Lasi sitä punkkua käteen ja hommiin..:D

 
Pörröiselle matolle voi kierähtää villasukat jalassa ja googlettaa itsensä vaikka toiselle puolelle maapalloa.

 
Lehtipino tulee myös vielä kertaalleen käytyä läpi. Rantakassissa ollut toki aina lehti mukana, mutta vasta syksyllä luetaan ajatuksella!
 
Vaikka kuulostankin nyt siltä, että syksyisin muutun ihan mökkihöperöksi, rakastan oikeasti eniten syksyn raikasta ilmaa, tuulta, puiden kahinaa ja sadetta ulkona. Jos syksy olisi yhtään pidempi, en siitä varmaan niin paljon välittäisi, mutta vuodenajat on kivoja kun ne myös loppuvat. Lisäksi keväällä ja syksyllä odotetaan. Ja nythän me alamme odottaa Joulua! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti