keskiviikko 22. elokuuta 2012

Rakkauteni sushiin

Olen kovasti hullaantunut sushiin. Suhteemme ei ole oikein edes normaali, sillä sushinälkä saattaa iskeä koska vain..ja sitten sitä on vain saatava! Onneksi ystäväni ja rakas "sijaisperheeni" Helsingissä ovat hurahtaneet samaan tavaraan.


Viime aikoina olen oikeastaan tehnyt vähemmän sushia kotona. Olen huomannut että parhaimmissa sushiravintoloissa sushi on vaan kotitekoista parempaa. Syy on ollut pitkältä riisissä, jota en ole osannut kypsentää oikealla tavalla. Ja juu, en aijo sen takia hankkia mitään riisikattilaa.


Kun kuuntelin ystäväni riisinkeitto-ohjeita hieman tarkemmin, tajusin missä vika. Kiehauttamisen jälkeen kantta ei tosiaan saa nostaan. Vähintään 20 minuuttia menee siihen kun vesi imeytyy riisin ja siitä tulee kypsää, mutta ei puuromaista. Nyt siis onnistuu!:D


Väliin voi periaatteessa laittaa mitä vain, mutta koska kyseessä on sushi, pitäydyn yleensä kalassa tai kasviksessa. Kylmäsavustettu kala on parasta. Myös oikein tuore raakakala käy, mutta harvoin olen sellaista saanut tarpeeksi hyvää. Jossain sushiravintoloissa kuten Hanko-sushissa tai Helsingin Sushi & Wine ravintolassa saa myös grillattua lohta, mikä on vain yksinkertaisesti kaikken parasta!!! Kala on siis vain vähän pinnalta grillattu ja muuten raaka.



Makuun vaikuttaa tietysti myös muut ainekset. Kannattaa ainakin kokeilla kevätsipulia tai purjoa, kurkkua, avocadoa ja jotain majoneesia tai tuorejuustoa. Vaikka olenkin rapujen todella suuri ystävä, en ollenkaan suosi niitä sushissa vaikka nekin tietysti jotenkuten menevät..:D

Ja niin nytt kun puhun sushista, viittaan koko ajan maki-sushiin, jota parhaiten osaan itsekin tehdä. Nigiri-sushi on myös todella hyvää varsinkin se grillattu lohi ja vaikka kasviksena avocado. Niitä on vaan itse jotenkin hankala tehdä, riisipallon päällä kun ei tunnu pysyvän mikään.


Tämän annoksen tein yhtenä lauantaina kun vietin iltapäivää yksin kotona. Kaapissa oli kaikki muut aineet paitsi lohi, joten oli pakko poiketa kaupan kautta ja....NAM!

2 kommenttia:

  1. Namsis!!!! Koska tehdään taas?! :) Olen muuten tosissani harkinnut sellaisen polttovempaimen ostamista, sillä ne sen lohen "grillaa"!

    VastaaPoista
  2. No vaikka tyttöjen iltana tai Helsingissä, ei ehkä huomenna kuitenkaan?!:D
    Kääk, luulin jo että sanot hankkivas sellasen riisinkeittoturhakkeen. No mutta se poltin oliskin kätevä, mutta sitten pitäis oikeesti ostaa jostain kauppahallista raakaa kalaa, kylmäsavua ei kai kannata grillailla..:D

    VastaaPoista