keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Syökää parsaa!

Nyt on joka tuutista kehotettu syömään parasta kausiruokaa, nimittäin kevätparsaa. Olen sitä tehnyt elämässäni aikaisemmin ehkä kerran ja nyt kaiken hehkutuksen jälkeen olen taas halunnut kokeilla. Söin sitä eilen valmiiksi laitettuna Helsingin reissullani oikein maukkaan lohen kera, nam! Tänään teimme sitä myös itse kotona. Halusin lenkkeilyn jälkeen jotain kevyttä ja raikasta ruokaa ja tämähän sopi hyvin. Voita tosin kuuluu käyttää kastikkeessa sitruunan kera, mutta tässä terveysversiossa sitä on vain hitusen limemehun kanssa.

Hyvää oli ja uusi suosikki. Siis tankoparsa on kyllä aina ollut suosikkini ravintola-annoksissa, mutta huonosti olen tähän asti itse sitä laittanut. Olen ehkä pelännyt, että siitä tulee ihan vetelää ja mautonta, eikä oikeanlaista keitintäkään löydy. No nyt voin sanoa, ettei sitä tarvitse. Yhtä hyvin pärjää ilman! Alla muutama kuva. Leikkasin kannat pois ja kuorin vartta hieman. Lisäsin parsat kiehuvaan suolaveteen ja kiehautin noin 5-6 minuuttia. Monessa ohjeessa puhutaan 2-3 minuutista, mutta en ehkä niin rapsakkana itse parsaani halua. Kymmenen minuutin parsakin maistuu hyvälle....



Lopuksi vielä tilaamani värikkäät kesäpilkut vaatekaappiin. Mekko on aivan ihana ja sähäkkä H&M:n Fashion Against Aids -mallistoa, jonka tuotosta 25 % menee hyväntekeväisyyteen. Ihania värejä, eikö? Töissä kun saa pukeutua neutraalisti ja vähän virallisemmin, mikä on myös tosi kiva, on mukava välillä käyttää värejä, mustaa nahkaa ja kultaa. Meistä on moneksi, mikä onkin pukeutumisessa parasta! :D

1 kommentti: