lauantai 19. toukokuuta 2012

Kohti kesää urheillen

Mulla on ollut viimeiset 3-4 viikkoa pieni elämäntapa muutos aluillaan. Kävin kuukausi takaperin rasvaprosenttimittauksessa ja järkytyin korkeaa tulosta. Olen aina liikkunut paljon ja yhdistänyt sekä aerobista että unaerobista liikuntaa. Mittauksen jälkeen päätin ihan terveyden kannalta panostaa vaihteeksi ruokavalioon.

En ole kovin epäterveellisesti koskaan syönytkään, mutta paljon karsittavaa löytyi. En ole myöskään uskonut että pystyisin vahtimaan omia syömisiäni, mutta näköjään pystyn kun tarpeeksi haluan.  Muutama viikko on jo tuonut tuloksia huolimatta siitä, että urheilu jäi pitkäksi aikaa kokonaan. Oli sellaista alkavaa flunssaa, joka ei missään vaiheessa alkanut kuitenkaan kunnolla. Nyt olen juossut ja jumppaillut muutaman päivän. Oikeastaan jännittää, pitääkö tulokset kun urheilu palaa. Nälkä kasvaa ja hyvinvoivat lihakset painaa.. No en ole vaakaan pelkästään katsonut, paras mittari on liian pienet farkut, joista ainakin yhdet taas jo mahtuu jalkaan. :D

Paras motivaattori on muuten juuri nuo jo saavutetut tulokset. Ei todellakaan tee mieli repsahdella kun tietää mitä on jo saavuttanut. Oppinut olen viimeistään nyt sen, että ruualla on paljon suurempi merkitys kuin liikunnalla kun puhutaan painonpudotuksesta tai vaikka sen rasvaprosentin tiputtamisesta..  Toisaalta eihän tällainen painonpudotus tai jojolaihduttaminen ole millään tavalla järkevää. Toivonkin, että tästä tulisi uusi terveellinen elämäntapa, johon kuuluu tietysti pieniä nautintoja aina silloin tällöin.

Alla keväisin värein lähdössä aamujumppaan, uusi salikassi vanhan periksi antaneen tilalla ja kesäinen urkkatoppi.



Vielä lopuksi kesäisiä kuvia viime viikonlopulta vanhemmiltani maalta! Toukokuu on ollut viileä, mutta luonto onneksi vihertää ja tuo kesäisen mielen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti