Viikonloppu ja hitaat aamut lähestyvät. Ollaan kahtena viime viikkona tehty lauantaiaamuisin uppomunia. Koskaan en ollut aiemmin kokeillut, mutta kokeilu kannatti. Oli helppoa ja todella hyvää!
Tarvitset reikäkauhan, kiuhuvan kattilallisen vettä, vähän etikkaa ja munia. Muna kannattaa rikkoa kahvalliseen mukiin, josta saat sen kätevästi kaadettua kattilaan kunhan ensin vispaat kunnon kierteen veteen.
3-4 minuuttia vedessä riittää, jonka jälkeen nostat reikäkauhalla munan talouspaperile.
Vähän suolaa päälle ja valmista on. Köh, eihän se kaunis ole, mutta hyvää.. :)
Tässä kuvassa en ole valitettavasi leikannut uppomunaa kahtia, mutta keltuainen siis jää alle neljän minuutin kypsytyksessä kivan juoksevaksi vaikka valkuainen hyvin kypsyykin. Kivaa vaihtelua keitetylle munalle ja toisaalta terveellisempää kuin rasvassa paistettu munakas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti