lauantai 23. maaliskuuta 2013

Päivä Budapestissa

Terveiset Keski-Euroopasta, tarkemmin Unkarin Budapestista. Tultiin eilen viettään isosiskon 30-vuotispäiviä ei niin keväiseen kaupunkiin. Täällä pitäis kaiketi olla plussaa jo noin 10-15 C mutta meillä huonompi tuuri ja aika lailla nollassa mennään. Kylmä siis!

Aurinko olis saanu pilkahtaa, jotta kuvista olis tullu kauniinpia. Mutta näillä mennään. Ostoksia tehty, kauniista arkkitehtuurista ja Tonavan rannasta nautittu. Illalla mennään katsomaan Linnavuorta, Ketjusiltaa ym. Tullessa nähtiin niistä vilaisu pimeään aikaan.

Ruoka on todella hyvää. Ollaan kokeiltu mm. mereneläväborssikeittoa ja struudeleita.. Käytiin kaupungin vanhimmassa kahvilassa vuodelta 1884 Gerbeaudissa.

Huomenna sitten vielä testaamaan Budapestin kuuluisa kylpyläkulttuuri.. Täällä on satoja kuumia lähteitä, joiden lämmöllä kylpylät toimii. Szechenyi-kylpylä on yksi suosituimmista. Ulkoaltaissa +27 C, tarkenee siis täälleen viileälläkin.

Nyt jatkan lomailua! :)











2 kommenttia:

  1. Budapest on ihana kaupunki - yksi lemppareistani. Käynyt olen siellä useammankin kerran, viimeksi marraskuussa. Ja tulen vastakin käymään.
    Aurinkoisempia päiviä sinne!

    VastaaPoista