sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kalaliike S.Wallin ja tiistain siika

Meillä oli tiistaina kihlauksen toinen vuosipäivä. Ostettiin kauppahallista Kalaliike S.Wallinista tuoretta siikaa. Omistaja mausti kalan valmiiksi ja antoi erittäin selkeät valmistusohjeet. Kauppiaan raastama sitruunan kuori toi aivan uskomattoman hyvän maun, sitruunanmehu jää kyllä kakkoseksi. Kala ei ollut edes kallista, vaikka aina tiskiltä hakiessa saa jännittää, mitä joutuu lopulta maksamaan.

Suosittelen! Perjantaisin samaisesta kalaliikkestä saa suussa sulavia lohihampurilaisia. Mukava hakea vaikka mukaan, jos lounaalle ei muuten aikaa.



Ensin pannuun öljyä ja voita. Sitten paistetaan kalafile keskilämmöllä päälipuoli alaspäin.

Käännetään ja vielä muutama minuutti nahka alaspäin.


Herkullisen kotimaisen kalan kanssa maistui kauppahallin luomujuurekset, basilikan lehdet ja miehen maustama kermaviilikastike.


Koska kyseessä oli juhlapäivä, piti kehitellä jotain makeaa jälkiruokaakin. Bongasin köyhätritarit yhdestä ruokablogista ja piti sitten niitä päästä pitkästä aikaa kokeilemaan.


Ritareista tuli rapeita ja rasvaisia.

 Päälle mustikka- ja omenahilloa sekä kermavaahtoa. Ensiepäröinnistä huolimatta omenahillo meni kuin kuumille kiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti