sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Huhtikuun helle







Tänään on ollut aivan mielettömän kaunis ja lämmin päivä. Meillä oli mielessä kierros saaristolaismarkkinoilla ja sen jälkeen oli tarkoitus mennä elokuviin. Markkinoille lähdettiinkin, mutta aurinko sai mielen muuttumaan ja säästettiin leffaliput myöhempään..

Tuo liila kevättakki oli oikeastaan jo aivan liikaa tälle huhtikuun auringolle, mutta toisaalta kevät on niin arvaamaton että vaatetta saa olla mukana. Yllätykseksi tuulikin oli jo lämmin, joten takin pystyi riisumaan hyvin jokirannassakin. Markkinoilta napattiin mukaan muutama savusilakka ja lohta. Istuttiin piknikillä ja syötiin kalat ilman lokkien uhkaa.

Koska jokilaivat olivat avanneet myös ovensa tälle päivälle, oli lähestulkoon pakko juoda lasilliset kylmää valkoviiniä Donnan kannella. Lopuksi sitten jäätelökioskin kautta kotiin. Jonot olivat onneksi siinä vaiheessa jo hiipumaan päin, muuten olisi jäänyt jäätelö saamatta. Minttua ja lakritsia.. Olen muuten joskus ollut kovakin perso jäätelölle, mutta viime aikoina ei ole onneksi enää maistunut entiseen tapaan. Silti aurinkoiseen kevätpäivään kuuluu jäätelö, ehdottomasti.

Elokuvan tilalle tuli hetki makoilua omalla terassilla ja miehen toiveesta myös grillikauden avaus. Tuoretta batwurstia ja pekoninakkeja sekä halloumjuustoa salaatilla, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti